Iris, ∗ 8-12-1995

Nadat Noekey was hersteld van z'n operatie heb ik in januari 2007 een maatje voor hem uit het asiel gehaald. Dat werd Iris, een mooie en lieve poes die graag bij mij op schoot zit. Dat ze ook heel fel kan zijn bleek later, als iets haar niet zint is ze héél duidelijk.

Iris heeft maanden nodig gehad om hier te wennen, vooral de honden bleef ze spannend vinden. Gelukkig is het uiteindelijk goed gekomen en snap ik haar nu ook helemaal. Aaien mag alleen op het koppie, van de rest moet iedereen afblijven. Ze ligt heel graag dicht bij mij of Noekey in de buurt en is daardoor een heel gezellige poes geworden.

Baya, ∗ 19-11-2006, Zwitserse witte herder

Na bijna een jaar wachten is in juli 2008 Baya gekomen als mijn nieuwe geleidehond. Vanaf de eerste kennismaking was ik gek op haar, ze heeft een heel bijzondere uitstraling. Het is een heel speelse en enthousiaste hond, en ze doet haar geleidewerk al heel goed. Maar het is ook echt een dondersteen die steeds weer uitprobeert hoe ver ze kan gaan. Baya komt van geleidehondenschool Herman Jansen.

In memoriam

Huggy, ∗ 15-11-1995 - † 23-5-2011, kruising Labrador Retriever × Golden Retriever

Huggy kwam onze roedel versterken in oktober 1997 als mijn tweede geleidehond (opgeleid door het KNGF). Zij is een fantastische geleidehond geweest, die haar werk ook met veel plezier deed.

Huggy is een heel zachtaardige en vrolijke hond, die er van houdt veel aandacht te krijgen. Knuffelen en stoeien met wie dan ook is haar favoriete bezigheid.

Huggy is inmiddels een seniorenhond en is dan ook op 1 mei 2007 met pensioen gegaan. Ze heeft wat arthrose en staar en het werk werd vermoeiend voor haar. Het was heel erg wennen voor haar om niet meer overal mee naar toe te gaan.

Noekey, ∗ 2-5-1995 - † 11-5-2009

In oktober 2006 heb ik Noekey uit het asiel gehaald. Hij zat daar al 11 maanden, was zwaar mishandeld binnengebracht. Nadat ik hem aan zijn gebroken kaak en afgebroken gebit heb laten opereren, kwam er een schat van een kat tevoorschijn. Wel is het duidelijk een mishandelde kat, die schrikt van sommige huiselijke geluiden/bewegingen.

Hij is speels, lief, knuffelig en heeft het graag voor het zeggen. Hij is graag in de tuin, maar zijn grootste hobby is eten, dat is inmiddels wel aan hem te zien! Hij geniet hier met volle teugen en ik ben zo blij hem dat te kunnen bieden na alles wat hij had meegemaakt.

De laatste 2 maanden is Noekey aan het tobben met z'n gezondheid en we hebben helaas de neerwaartse spiraal niet kunnen doorbreken. Waarschijnlijk had hij leverkanker; uiteindelijk gaven z'n organen het op en heb ik hem laten inslapen.

Sasja, ∗ 29-9-1994 - † 13-8-2007, kruising Labrador Retriever × Duitse Herder

Sasja kwam in januari 1996 in mijn leven als mijn eerste blindengeleidehond. In oktober 1996 werden we aangereden op een zebrapad, met als gevolg dat Sasja vreselijk angstig werd. Daarom is ze afgekeurd als geleidehond. Gelukkig kon ik haar houden als "gewone" hond, want het was een heel lieve hond en we waren al erg aan elkaar gehecht.

Sasja was een pittige, maar heel gevoelige hond die niets liever deed dan dicht bij mij zijn, tennisballen apporteren en door modderplassen stuiven.

Met het ouder worden kwamen ook de medische problemen. Ze heeft heel veel doorstaan, maar was zo sterk om alles weer te overwinnen. Totdat ze ook nog een hartbasistumor kreeg en we de strijd moesten opgeven. Ik heb met Sasja een ongelooflijk sterke band gehad.

Jasmijn, ∗ 1993/1994 - † 14-9-2006, Noorse Boskat

Jasmijn kwam in de zomer van 1995 bij mij wonen. Ze was toen waarschijnlijk 1 of 2 jaar oud en had al heel wat meegemaakt, waardoor haar vertrouwen in mensen totaal was verdwenen. Gelukkig heb ik dat weer kunnen terugwinnen en is het voor mij een schat van een poes geworden. Ze voelde zich de koningin in huis en ik liet haar graag in die waan.

Helaas heeft Smijntje een tumor gekregen op haar rug. Nog bijna een jaar ging het goed, maar uiteindelijk heb ik haar met heel veel pijn in het hart laten inslapen, waardoor ik kon voorkomen dat ze pijn zou lijden. Ik denk met heel veel liefde aan haar terug en mis haar zachte vacht en haar eigen maniertjes nog vaak.