Bij het vormgeven ga ik meestal uit van de mens of het dier. Met mijn beelden wil ik een bepaald gevoel uitdrukken, zoals kracht, vertrouwen, ontspanning, trots, ... Dat doe ik door het mens/dier in een veelzeggende houding uit te beelden, of door juist alleen het wezenlijke te laten zien, waardoor de uitstraling sterker wordt. Steeds vaker werk ik ook abstract of is het uitgangsidee nog wel een mens- of diervorm, maar laat ik dat volledig los bij het maken. Dan gaat het uiteindelijk puur om de kracht van de vorm, de spannende rondingen, de verhoudingen en de richtingen in een beeld.

Sinds 1992 heb ik jarenlang keramiekles gehad van Lea Wijnhoven te Nieuwegein, met name in boetseren, maar ook handvormen en draaien op de schijf zijn aan bod gekomen. Enthousiast geworden op de beeldhouwweekenden van Stichting Kubes, volg ik sinds 2001 beeldhouwlessen van Jan Dikhoff in "De Werkschuit" te Zeist. Ik heb tot nu toe gewerkt in albast, serpentijn, belgisch hardsteen, carrara marmer, franse kalksteen, speksteen, dolomiet, cederhout, en in aluminiumcement.

Het werken in klei en steen was aanvankelijk bedoeld als vervanging van het tekenen en schilderen, dat door mijn toenemende visuele handicap niet meer mogelijk was. Wat begon als leuke hobby neemt nu een steeds belangrijker plek in mijn leven in.
Webpagina's door Ivo Mans